Turmat fra hele verden

I samarbeid med Salten Friluftsråd arrangerte vi i kveld utendørs matlagingskurs "Turmat fra hele verden". Invitasjonen var spesielt rettet mot våre nye landsmenn/kvinner, men åpent for alle. Å skape noe sammen, bli kjent og bygge relasjoner var et mål med kvelden. Friluftsliv er en viktig del av norsk kultur, og i kveld ønsket vi å knytte sammen norsk friluftsliv med internasjonal matkultur. 
En fin gjeng møtte opp ved 4H gården i Bodø kl 18 i ettermiddag, vi fyra opp bål i gapahuken og i løpet av noen timer lagde vi en deilig tre-retters middag sammen, hvor vi brukte både turkjøkken og bål. 

Vi delte oss i to grupper, her er hovedrettgruppa som lagde vraps med laks eller falaffel og mye annet godt fyll…

Å lage mat sammen og dele tips med hverandre er en fin måte å være sammen på. Gjennom å gjøre det kunne vi bygge relasjoner og lære av hverandre. 
  • Hva er vanlig i din kultur? Dette er vanlig hos oss….

  • Hva heter agurk på ukrainsk?

Det å lage mat sammen var hovedmålet med dette arrangementet, og det fikk vi til på en god måte. I tillegg opplevde vi flere andre ting sammen, for å nevne noen: Gjennom videosamtale fikk vi hilse på en deltakers barn og barnebarn i Ukraina, vi fikk vist omsorg ved å plastret et sår da en deltaker var uheldig å skjære seg i fingeren, vi fikk dele noen historier fra våre liv med hverandre - hvor vi bor og hva vi pleier å gjøre, vi fikk "speile oss i hverandre" og vi fikk vise at det er slett ikke uvanlig å bruk ullstillongs i juni. Selv om sola ikke skinte og temperaturen var under 10 grader var det god stemning. Vi var alle enige om at vi som bor her nord er tålmodig og venter på at godværet skal komme, for vi vet at det kommer en gang. Vi erfarte også at man ikke trenger å gå langt for å få fine uteopplevelser. Som i kveld, hvor vi var bare 20 meter unna veien og bilene våre. Det var en fin erfaring. 

Det som gir varme

Vi hadde alle et godt humør og vi karte enkelt å holde varmen med litt hjelp fra bålet og ved å være i bevegelse.

Disse to som aldri hadde møtt hverandre før hadde blant annet noen fine løpekonkurranser innimellom matlagingen.

Internasjonal turmat smaker godt er fargerik og gir mersmak! 

Forretten; en deilig Couscous salat

Dessert; frukt i ulike farger med sitron kesam…nam…

Heldigvis ble det og litt tid til lek…i verdens fineste klatrestativ. Like artig for voksne som for barn.

Alt i alt en nydelig ettermiddagsstund, og en særlig takk til Anette Dirgermul Hals som stod for alle innkjøp og kokke utstyr fra Salten friluftsråd. Et fint samarbeid, og noe vi vil gjenta i løpet av høsten.

Forrige
Forrige

Campkonferansen 2023 - Bragdøya

Neste
Neste

BÅLPRAT på Nordsia